Personbil - B

Välkommen att ta ditt körkort hos oss, vare sig du vill ta för manuellt växlad eller automatväxlad bil! Här blir Du alltid väl omhändertagen och får en professionell utbildning som vi skräddarsyr utifrån Dina förutsättningar för att den ska bli så effektiv som möjligt.

Vi erbjuder Dig en dokumenterad plan samt en kostnadsberäkning över din utbildning.

Följ dessa enkla steg till ditt körkort:

1. Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med syntest som krävs.

2. Övningskörning & handledarutbildning

Om du tänker övningsköra privat, måste du och din handledare gå en handledarutbildning.

3. Information/Inskrivning

Välkommen till oss i receptionen, vi informerar dig om hur din personliga körkortsutbildning går till.
Här får du reda på allt du behöver för att få en effektiv utbildning. Självklart är dina handledare också välkomna.

4. Teori- och körutbildning

Teoriutbildning
Vi erbjuder det nyaste och mest flexibla sättet att ta körkort: den helt digitala plattformen Körkort nu med Elevcentralen. Denna innefattar e-bok med ljudstöd, körförberedande filmer, intervjuer med trafiklärare, interaktiva övningar, körkortsquiz samt obegränsat antal tester. I din dator/mobil/surfplatta har du alltid full koll på var du befinner dig i din utbildning, och kan enkelt förbereda dig inför nästa steg. Vi har dessutom 4 lärarledda teorilektioner, en garagelektion där vi går igenom allt om bilen samt en repetitionslektion som förbereder dig inför teoriprovet på Trafikverket. Våra duktiga receptionister finns alltid till din hjälp under våra öppetider.
För dig med läs- och skrivsvårigheter kan vi erbjuda speciellt anpassad utbildning och individuella teorilektioner. Vi har hög kompetens och stor erfarenhet inom detta område.

Körutbildning
Körutbildningen är uppdelad i flera olika moment. Börja med din körkortsutbildning på trafikskola så tidigt som möjligt, så att vi tillsammans kan öva in de viktigaste grundmomenten. Har du en privat handledare ser vi gärna att han/hon följer med vid någon eller några körlektioner så att ni lättare kan träna på rätt sätt hemma. Med detta upplägg kan du minska din totalkostnad och snabbare nå ditt mål.
Vi kör med lättkörda Golf årsmodell 2019 som drivs av biogas som minskar våra koldioxidutsläpp med ca 90% samt inte släpper ut några farliga ämnen. Bra både för dig och miljön.

För dig som kör upp under november-februari är en lektion i mörkerkörning obligatorisk.

5. Riskutbildning 1 och 2

Riskutbildning 1- (alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden) sker på trafikskolan, och denna kan du boka in hos oss tidigt i din utbildning,

Riskutbildning 2- (halkutbildning) ska göras i slutet av din utbildning. Din lärare kommer att planera in denna med dig. Vi kör tillsammans till halkbanan där du får öva hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.
Riskutbildningen måste vara genomförd och godkänd innan du får genomföra förarproven på Trafikverket.

6. Kunskapsprov och körprov

Kunskapsprov och körprov bokar vi hos Trafikverket till dig enl överenskommelse. Du måste först vara godkänd på kunskapsprovet för att få göra körprovet.

Intensivutbildning

Passar dig som har goda förkunskaper och som under dagtid kan ägna dig helt åt körkortsutbildning under minst två veckor. Vi har mångårig erfarenhet av denna utbildning med mycket goda resultat.  Läs mer

Tips

Så här utbildar du dig så effektivt som möjligt!

Alkotest

Vi använder alkotest vid varje körlektion. I händelse av att alkohol i utandningsluften detekteras, ställs lektionen in och full lektionsavgift tas ut.