Moped klass I

Moped klass I

AM-utbildning hos oss

Vi har egna kurser för mopedelever för att du ska få en personlig och effektiv utbildning. Som elev hos oss kan du känna dig trygg. Vi har den kompetens och erfarenhet som krävs för att uppnå de krav som Trafikverket och trafiken ställer på dig.

Utbildningen hos oss innehåller både teoretiska och praktiska moment som övningskörning i trafik. Kursen genomförs under hela veckan hos oss, måndag till fredag. Mer information om utbildningen och vilka tider som gäller under veckan fås vid bokning.

 

Teori

Den obligatoriska teoriutbildningen ligger på minst 8 timmar. Här går vi igenom allt du behöver för att du ska känna dig trygg i trafiken. Du kommer också att arbeta självständigt med teorin genom det senaste digitala läromedlet som finns på marknaden. Behöver du hjälp och stöd med teorin finns vi alltid tillhands under kontorets öppettider.

Med de nya reglerna måste du vara beredd på att lägga ner mycket energi på ditt AM-körkort och för ett mer effektivt resultat ser vi gärna att du har pluggat på teorin redan innan utbildningen. Teorin fås vis betalning av kursen.

Läs- och skrivsvårigheter? Berätta för oss så hjälper vi dig!

 

Körning

För dig som tar AM-körkort ingår obligatorisk körutbildning, både på bana och i trafik. Du övningskör med moped först på manöverbana och sedan 3 timmar i trafik i Klippans närområde. Vi har 4 mopeder som är både roliga och säkra att köra. För att du ska få övningsköra med moped klass I måste du vara minst 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Detta ansöker du om på Transportstyrelsens hemsida. Privat övningskörning är inte tillåten. För din säkerhet använder du full skyddsutrustning vid körning i trafik. Vi har allt du behöver!

 

Moped klass I

Moped klass I (så kallad EU-moped) får köras av den som fyllt 15 år och har ett körkort med behörigheten AM eller ett körkort med annan behörighet.

För att få ett körkort med behörighet AM måste du ha ett godkänt kunskapsprov. Du gör kunskapsprovet på Trafikverket. Innan du gör provet måste du:

  • Ha ett giltigt körkortstillstånd
  • Ha genomfört en AM-utbildning hos en behörig utbildare. Vi på Berndtssons Trafikskola anordnar utbildningar med mycket goda resultat.
  • Ha fyllt 15 år.

När du har ett giltigt körkortstillstånd får du påbörja utbildningen hos oss.

Moped klass I ger dig rätt att köra:

  • Moped klass I (AM 45 km/h) och klass II (25 km/h)
  • Traktor
  • Motorredskap klass II

 

Kunskapsprov på Trafikverket

Det slutgiltiga teoriprovet på Trafikverket bokas via oss på kontoret när du gjort klart din utbildning. Provet består av 65 frågor och du har 50 minuter på dig. För att vara godkänd behöver du minst 52 rätt. Provet ska betalas senast 25 h innan, detta görs via Trafikverket.se. Du kan få förlängt eller muntligt prov om du har läs- och skrivsvårigheter, detta ansöker du om hos Trafikverket. Blanketten kan du få hos oss, fråga oss om du behöver hjälp.

Varmt välkommen att boka in dig på kursen via vår E-handel eller ring oss!

Vid frågor eller mer information redan nu - välkommen att höra av dig till oss på 0435-122 00, klippan@berndtssons.nu eller kom in till oss i receptionen.

 

top_23

Prislista

Moped klass I

5 900:-

Kostnader till Trafikverket

Kunskapsprov klass I  

325:-

Tillverkning körkort klass I, samt foto

250:- + 80:-