Moped klass I

Därför ska du ta ditt AM-körkort hos oss:

* Därför att du får mycket träning ute i trafiken, minst 3 timmars enskild körning med lärare. Detta kan skilja sig åt bland trafikskolor! Vi börjar träna på manöverbana i grupp under 1 timme så att du blir bekväm med mopeden, men det är den enskilda körningen ute i trafiken med lärare som gör dig till en trygg och säker förare!

* Därför att vi har egna kurser för mopedkörkort vilket gör att inlärningen blir mer effektiv. Om du behöver extra stöd t ex om du har någon diagnos är vi specialutbildade inom detta område. Du kan få enskilda teorilektioner mot extra kostnad, sitta på trafikskolan och plugga efter kursen och få hjälp av vår duktiga personal med frågor.

* Därför att vi tar ansvar för att leverera en förstklassig utbildning för att du ska bli en säker förare i trafiken. Du får ett unikt engagemang från oss på Berndtssons Trafikskola – våra lärare har schysta villkor, får vidareutbildning kontinuerligt och är med dig hela vägen.

* Därför att vi ger dig de bästa förutsättningarna att klara Trafikverkets teoriprov. Du får STR:s senaste material, ett helt nytt koncept som är särskilt anpassat till målgruppen inklusive 4-hjuliga fordon. Vi hjälper dig även efter kursen då du kan sitta på trafikskolan och få hjälp av vår kunniga och engagerade personal.

OBS! Ska du köra klass I (EU-moped) krävs ett AM-körkort medan klass II endast kräver ett förarbevis. Fråga oss så berättar vi mer!

 

TEORI

Du deltar på 8 timmars obligatorisk teori. Här får du lyssna på våra engagerade lärare och delta i diskussioner, värderingsövningar och grupparbeten. Detta ger dig de absolut bästa förutsättningarna för att du ska bli en säker förare och klara ditt teoriprov. Behöver du hjälp och stöd med teorin finns vi alltid tillhands under kontorets öppettider.

Med de nya reglerna måste du vara beredd på att lägga ner mycket energi på ditt AM-körkort och för ett mer effektivt resultat ser vi gärna att du har pluggat på teorin redan innan utbildningen. Teorin fås via betalning av kursen.

Läs- och skrivsvårigheter? Berätta för oss så hjälper vi dig! Vi har specialutbildad personal.

 

PRAKTIK

Manöverbana

Körningen börjar med att du får träna på manöverbana i grupp under 1 timme. Här ingår hur du hanterar mopeden, kurvteknik och bromsteknik för att du ska känna dig säker innan vi ger oss ut i trafiken för att träna.

Vi tillhandahåller moped, hjälm och skyddskläder av högsta kvalitet så att du ska känna dig säker när du kör.

Körning i trafik

Med tanke på dagens trafik jobbar vi mycket med att du ska bli en säker förare. Hos oss får du därför mycket träning ute i trafiken i och omkring Klippan; 3 timmars enskild körning med lärare. Vi börjar med mindre trafikerade vägar, landsväg och avslutar i stadstrafik med mycket trafik. Du får öva på riskfyllda situationer för att bli en trygg och säker förare. Du och din lärare kommunicerar via radio under körningen. Det kan behövas fler lektioner för att bli godkänd, dessa ingår inte i paketpriset, men i så fall kommunicerar vi detta till dig och dina vårdnadshavare.
Barmark krävs för att genomföra körning då din säkerhet är viktig för oss!

För att du ska få övningsköra med moped klass I måste du vara minst 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Detta ansöker du om HÄR.

 

Kunskapsprov moped klass I (AM)

Det slutliga teoriprovet på Trafikverket bokas via kontoret när du gjort klart din utbildning. Provet består av 65 frågor och du har 50 min på dig. För att vara godkänd behöver du minst 52 rätt.
Du kan få förlängd tid eller muntligt prov om du har läs-och skrivsvårigheter, detta ansöker du om hos Trafikverket. Fråga oss om du behöver hjälp!

Vi hjälper dig att klara ditt teoriprov, vi har mycket god statistik på kunskapsproven bland de elever som tidigare utbildat sig hos oss!

Moped klass I

Moped klass I (så kallad EU-moped) får köras av den som fyllt 15 år och har ett körkort med behörigheten AM eller ett körkort med annan behörighet.

För att få ett körkort med behörighet AM måste du ha ett godkänt kunskapsprov. Du gör kunskapsprovet på Trafikverket. Innan du gör provet måste du:

  • Ha ett giltigt körkortstillstånd
  • Ha genomfört en AM-utbildning hos en behörig utbildare. Vi på Berndtssons Trafikskola anordnar utbildningar med mycket goda resultat.
  • Ha fyllt 15 år.

När du har ett giltigt körkortstillstånd får du påbörja utbildningen hos oss.

Klass I ger dig rätt att köra:

  • Klass I (AM 45 km/h) och klass II (25 km/h)
  • Traktor
  • Motorredskap klass II

 

Kunskapsprov på Trafikverket

Det slutgiltiga teoriprovet på Trafikverket bokas via oss på kontoret när du gjort klart din utbildning. Provet består av 65 frågor och du har 50 minuter på dig. För att vara godkänd behöver du minst 52 rätt. Provet ska betalas senast 25 h innan, detta görs via Trafikverket.se. Du kan få förlängt eller muntligt prov om du har läs- och skrivsvårigheter, detta ansöker du om hos Trafikverket. Blanketten kan du få hos oss, fråga oss om du behöver hjälp.

Varmt välkommen att boka in dig på kursen via vår E-handel eller ring oss!

Vid frågor eller mer information redan nu - välkommen att höra av dig till oss på 0435-122 00, klippan@berndtssons.nu eller kom in till oss i receptionen.

 

top_23

Prislista

Moped klass I

8 h lärarledda teorilektioner • 1 körlektion på manöverbana •3 h individuell körning i trafik • Digitalt kursmaterial "Körkortsboken" (abonnemang 6 månader)
5.950:-

Kostnader till Trafikverket

Kunskapsprov klass I  

325:-

Tillverkning körkort klass I, samt foto

250:- + 80:-