Moped klass I & II

Vill du ta dig till skolan eller träningen på egen hand? Då har vi utbildningen för dig!
Ska du köra klass I (EU-moped) krävs ett AM-körkort medan klass II endast kräver ett förarbevis. Vi har helt egna kurser för mopedelever för att du ska få en personlig och effektiv utbildning. I vår AM-utbildning ingår 1 timmes körning på manöverbana och 3 timmars körning i trafik då vi lägger mycket stor vikt vid att utbilda säkra förare. Som elev hos oss kan du känna dig trygg. Vi har den kompetens och långa erfarenhet som krävs för att uppnå de krav som Trafikverket och trafiken ställer på dig.

Teori

Den obligatoriska teorikursen är på 4 x 2 timmar, här går vi igenom allt du behöver för att du ska känna dig trygg i trafiken. Du kommer också att arbeta självständigt med det senaste digitala läromedlet som finns på marknaden, där du får tillgång till bok, filmer, spel och övningar, direkt från dator eller mobil! Behöver du hjälp och stöd med teorin finns vi alltid tillhands under kontorets öppettider.

Läs- och skrivsvårigheter? Berätta för oss så hjälper vi dig!

Praktik

För dig som tar AM-körkort ingår fyra timmars obligatorisk körutbildning, 1 timme på bana i grupp och 3 timmar i trafik. Självklart sker all körning i och omkring Ängelholm för att du ska bli en säker förare när du själv ska ut och köra på egen hand. Vi har nya mopeder som är både roliga och säkra att köra. För din säkerhet använder du full skyddsutrustning vid körning i trafik. Vi har allt du behöver. För att du ska få övningsköra med moped klass I måste du vara minst 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Detta ansöker du om HÄR

Kunskapsprov moped klass I (AM)

Det slutliga teoriprovet på Trafikverket bokas via kontoret när du gjort klart din utbildning. Provet består av 65 frågor och du har 50 min på dig. För att vara godkänd behöver du minst 52 rätt.
Du kan få förlängd tid eller muntligt prov om du har läs-och skrivsvårigheter, detta ansöker du om hos Trafikverket. Fråga oss om du behöver hjälp!

Vi hjälper dig att klara ditt teoriprov, vi har mycket god statistik på kunskapsproven bland de elever som tidigare utbildat sig hos oss!

Kunskapsprov moped klass II

Det avslutande provet är enbart teoretiskt och görs på trafikskolan.
Kunskapsprovet omfattar 35 frågor om fordonet, regler, människan, risker och miljön. Du måste ha minst 28 rätt för att bli godkänd.

Pris

Moped klass I (AM)   5 900:-

Moped klass II          3 800:- 1 prov ingår. (Omprov/ytterligare prov kostar 325:-)

Välkommen att kontakta oss för mera information på tel 0431-808 50
Skånes enda kvalitetscertifierade utbildare!

Kostnader till Transportstyrelsen och Trafikverket

Kunskapsprov klass I                           325:-

Tillverkning körkort klass I samt foto     250:- + 80:-

Tillverkning förarbevis klass II              250:-

Klass I ger dig rätt att köra:

  • Klass I (AM 45 km/h) och klass II (25 km/h)
  • Traktor
  • Motorredskap klass II

Klass II ger dig rätt att köra:

  • klass II (25 km/h)