Trafiklärare: Så ser en arbetsdag ut

Trafikutbildaren Louise på Berndtssons Trafikskola / Ängelholm berättar om en dag som trafiklärare.

Hur ser en bra dag på jobbet ut för dig?

– Mina dagar är fantastiska, de ser väldigt olika ut. Jag får göra olika saker och får träffa många härliga elever, sa Louise.

– På måndagar och tisdagar är det oftast billektioner. Det är väldigt roligt att få träffa olika elever som är på olika nivåer i både sin körning och i livet. Men det roligaste är när man har haft en elev från allra första början och som kanske har haft lite svårt för att lära sig vissa saker, och så sitter man där efter en tid och man märker hur allt har fallit på rätt plats och eleven har blivit en trafiksäker förare. Det värmer en trafiklärares hjärta så otroligt, sa Louise.

– På måndagar håller vi även teoriforum kl 16.20-17.20. Det är teorilektioner i grupp på plats hos oss där du får svar på alla dina frågor om allt som har med trafik att göra. Deltar du på dessa får du mycket bättre förutsättningar att klara ditt teoriprov, att klara körlektionerna och körprovet på Trafikverket, sa Louise. 

– På onsdagar tar jag med mig ett härligt gäng och så åker vi till Halmstad till Halkbanan. Där vi får lära oss hur bilen reagerar vid halt väglag, hur vi själva reagerar och vad vi kan göra innan en farlig situation dyker upp, sa Louise, trafiklärare på Berndtssons trafikskola i Ängelholm.

Om du vill jobba hos Berndtsssons Trafikskola i Ängelholm, så kan du läsa om aktuella lediga tjänster här.

Om du vill veta mer om trafikläraryrket, så har STR samlat information om löner och utbildningsvägar här.