Personbil - B

Personbil - B. B står för behörighet.

Välkommen att ta ditt körkort hos oss, vare sig du vill ta för manuellt växlad eller automatväxlad bil! Här blir Du alltid väl omhändertagen och får en professionell utbildning som vi skäddarsyr utifrån Dina förutsättningar för att den ska bli så effektiv som möjligt. Vi erbjuder upphämtning/lämning vid skola, station eller liknande inom Ängelholm för att underlätta din utbildningen. 

Dessutom erbjuder vi Dig en dokumenterad plan samt en kostnadsberäkning över din utbildning.

Följ dessa enkla steg till ditt körkort för Personbil - B:

1. Körkortstillstånd

För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. I samband med det behöver du göra ett syntest. Hör av dig till oss så hjälper vi dig med syntestet.

2. Övningskörning & handledarutbildning

Om du tänker övningsköra privat, måste du och din handledare gå en handledarutbildning.

3. Information/Inskrivning

Välkommen till oss i receptionen, vi informerar dig om hur din personliga körkortsutbildning går till.
Här får du reda på allt du behöver för att få en effektiv utbildning. Självklart är dina handledare också välkomna.

4. Teori- och körutbildning

Teoriutbildning
Vi kan nu som en av de första trafikskolorna i Ängelholm erbjuda våra elever ett nytt flexibelt sätt att ta körkort: den helt digitala plattformen "Körkortsboken". Denna innefattar e-bok med ljudstöd, körförberedande filmer, interaktiva övningar samt obegränsat antal tester. I din dator/mobil/surfplatta har du alltid full koll på var du befinner dig i din utbildning, och kan enkelt förbereda dig inför nästa steg. Vi har dessutom 4 lärarledda teorilektioner samt en repetitionslektion som förbereder dig inför teoriprovet på Trafikverket. Våra duktiga receptionister finns alltid till din hjälp under våra öppetider.
För dig med läs- och skrivsvårigheter kan vi erbjuda speciellt anpassad utbildning och individuella teorilektioner. Vi har hög kompetens och stor erfarenhet inom detta område.

Körutbildning
Körutbildningen är uppdelad i flera olika moment. Börja med din körkortsutbildning på trafikskola så tidigt som möjligt, så att vi tillsammans kan öva in de viktigaste grundmomenten. Har du en privat handledare ser vi gärna att han/hon följer med vid någon eller några körlektioner så att ni lättare kan träna på rätt sätt hemma. Med detta upplägg kan du minska din totalkostnad och snabbare nå ditt mål.
Vi kör med lättkörda Golf årsmodell 2023 som drivs av biogas som minskar våra koldioxidutsläpp med ca 95% samt inte släpper ut några farliga ämnen. Bra både för dig och miljön. För dig som tar körkort för automatväxlad bil har vi lättkörd elbil – ID3.

För dig som kör upp under november-februari är en lektion i mörkerkörning obligatorisk.

Körlektioner 
Hos oss finns nu två olika utbildningstyper. Du kan välja bara en eller kombinera
de olika typerna i din utbildning. En mix av dessa tror vi är vägen till den effektivaste och bästa utbildningen.

 • Enskild lektion - en lärare och en elev
  Här övar du själv tillsammans med din lärare.
 • Grupplektioner - en lärare och två elever. Vi utvecklar ständigt vår utbildning och detta blir vårt nästa steg. Din lärare agerar både lärare till den som kör och aktiverar samtidigt den andra eleven. 25 % mindre kostnad gentemot traditionell utbildning där man har lektion själv tillsammans med sin lärare.

Fördelar med grupplektion: 

 • Effektiv inlärning – Lär av varandra. Genom att se andra kan du snabbare förbättra din egen körning.
 • Kostandseffektivt – Lägre kostnad för dig som elev.
 • Miljöeffektivt – Fler i bilen.
 • Roligt – Du kan boka med en kompis.
 • Du varierar under din lektion mellan att själv vara förare och aktiv passagerare.
 • När du inte kör kan du ha lättare att ta in information och kommentarer kring utbildningen.
 • Du ges möjlighet att diskutera och reflektera tillsammans med körkortstagare i samma situation som dig.

5. Riskutbildning 1 och 2

Riskutbildning 1- (alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden) sker på trafikskolan, och denna kan du boka in hos oss tidigt i din utbildning,

Riskutbildning 2- (halkutbildning) ska göras i slutet av din utbildning. Din lärare kommer att planera in denna med dig. Vi kör tillsammans till halkbanan där du får öva hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.
Riskutbildningen måste vara genomförd och godkänd innan du får genomföra förarproven på Trafikverket.

6. Kunskapsprov och körprov

Kunskapsprov och körprov bokar vi hos Trafikverket till dig enl överenskommelse. Du måste först vara godkänd på kunskapsprovet för att få göra körprovet.

Intensivutbildning

Passar dig som har goda förkunskaper och som under dagtid kan ägna dig helt åt körkortsutbildning under minst två veckor. Vi har mångårig erfarenhet av denna utbildning med mycket goda resultat.  Läs mer

Tips

Så här utbildar du dig så effektivt som möjligt!

Alkotest

Vi använder alkotest vid varje körlektion. I händelse av att alkohol i utandningsluften detekteras, ställs lektionen in och full lektionsavgift tas ut.