Moped klass I & II

Vi hjälper dig på vägen mot ditt mopedkörkort!

Så här går utbildningen till:

TEORI
Du deltar på 8 timmars obligatorisk teori. Här får du lyssna på våra engagerade lärare och delta i diskussioner, värderingsövningar och grupparbeten. Detta ger dig de absolut bästa förutsättningarna för att du ska bli en säker förare och klara ditt teoriprov. Behöver du hjälp och stöd med teorin finns vi alltid tillhands under kontorets öppettider.

Med de nya reglerna måste du vara beredd på att lägga ner mycket energi på ditt AM-körkort och för ett mer effektivt resultat ser vi gärna att du har pluggat på teorin redan innan utbildningen. Teorin fås vid betalning av kursen.

Läs- och skrivsvårigheter? Berätta för oss så hjälper vi dig! Vi har specialutbildad personal.

 

PRAKTIK

Manöverbana
Körningen börjar med att du får träna på manöverbana i grupp under 1 timme. Här ingår hur du hanterar mopeden, kurvteknik och bromsteknik för att du ska känna dig säker innan vi ger oss ut i trafiken för att träna.

Vi tillhandahåller moped, hjälm och skyddskläder av högsta kvalitet så att du ska känna dig säker när du kör.

Körning i trafik
Med tanke på dagens trafik jobbar vi mycket med att du ska bli en säker förare. Hos oss får du därför mycket träning ute i trafiken i och omkring Ängelholm; 3 timmars enskild körning med lärare. Vi börjar med mindre trafikerade vägar, landsväg och avslutar i stadstrafik med mycket trafik. Du får öva på riskfyllda situationer för att bli en trygg och säker förare. Du och din lärare kommunicerar via radio under körningen. Det kan behövas fler lektioner för att bli godkänd, dessa ingår inte i paketpriset, men i så fall kommunicerar vi detta till dig och dina vårdnadshavare.

Barmark krävs för att genomföra körning då din säkerhet är viktig för oss!

För att du ska få övningsköra med moped klass I måste du vara minst 14 år och 9 månader samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Detta ansöker du om HÄR.

 

KUNSKAPSPROV

Mopedklass I (AM)
Det slutliga teoriprovet på Trafikverket bokas via kontoret när du gjort klart din utbildning. Provet består av 65 frågor och du har 50 min på dig. För att vara godkänd behöver du minst 52 rätt.
Du kan få förlängd tid eller muntligt prov om du har läs-och skrivsvårigheter, detta ansöker du om hos Trafikverket. Fråga oss om du behöver hjälp!

Vi hjälper dig att klara ditt teoriprov, vi har mycket god statistik på kunskapsproven bland de elever som tidigare utbildat sig hos oss!

Moped klass II
Det avslutande provet är enbart teoretiskt och görs på trafikskolan.
Kunskapsprovet omfattar 35 frågor om fordonet, regler, människan, risker och miljön. Du måste ha minst 28 rätt för att bli godkänd.

OBS! Ska du köra klass I (EU-moped) krävs ett AM-körkort medan klass II endast kräver ett förarbevis. Fråga oss så berättar vi mer!

 

PRIS

  • Moped klass I (AM)   5.950:- (teoriabonnemang i 6 månader ingår)
  • Moped klass II          4.250:- (teoriabonnemang i 6 månader samt 1 slutprov ingår. Omprov/ytterligare prov kostar 325:-)

 

Kostnader till Transportstyrelsen och Trafikverket (gäller moped klass I (AM)

Kunskapsprov klass I                           325:-

Tillverkning körkort klass I samt foto     250:- + 80:-

Tillverkning förarbevis klass II              250:-

Välkommen att kontakta oss för mera information på tel 0431-808 50
Skånes enda kvalitetscertifierade utbildare!

 

Klass I ger dig rätt att köra:

  • Klass I (AM 45 km/h) och klass II (25 km/h)
  • Traktor
  • Motorredskap klass II

Klass II ger dig rätt att köra:

  • klass II (25 km/h)

 

 

Trafikskolelärare står leende bredvid en scooter. I bakgrunden syns en lövskog. Texten Moped klass1 & 2 och Berndtssons Trafikskolas logotyp ligger inlagd i bilden.

Därför ska du ta ditt AM-körkort hos oss:

* Du får mycket träning ute i trafiken, minst 3 timmars enskild körning med lärare. Detta kan skilja sig åt bland trafikskolor! Vi börjar träna på manöverbana i grupp under 1 timme så att du blir bekväm med mopeden, men det är den enskilda körningen ute i trafiken med lärare som gör dig till en trygg och säker förare!

* Vi har egna kurser för mopedkörkort vilket gör att inlärningen blir mer effektiv. Om du behöver extra stöd t ex om du har någon diagnos är vi specialutbildade inom detta område. Du kan få enskilda teorilektioner mot extra kostnad, sitta på trafikskolan och plugga efter kursen och få hjälp av vår duktiga personal med frågor.

* Vi tar ansvar för att leverera en förstklassig utbildning för att du ska bli en säker förare i trafiken. Du får ett unikt engagemang från oss på Berndtssons Trafikskola – våra lärare har schysta villkor, får vidareutbildning kontinuerligt och är med dig hela vägen.

* Vi ger dig de bästa förutsättningarna att klara Trafikverkets teoriprov. Du får STR:s senaste material, ett helt nytt koncept som är särskilt anpassat till målgruppen inklusive 4-hjuliga fordon. Vi hjälper dig även efter kursen då du kan sitta på trafikskolan och få hjälp av vår kunniga och engagerade personal.