Handledarkurs online via Zoom

Nu kan ni välja att gå vår handledarutbildning online via Zoom. För att delta behöver du helst en dator med stabil internetuppkoppling alt platta eller mobil.

Inga fler utbildningar via zoom i dagsläget, endast på plats.

1 Förbered er utrustning

Ladda ner Zoom i god tid innan kursen startar. Det är att föredra att du sitter vid en dator men i undantagsfall kan mobil eller surfplatta fungera. Du måste synas i bild under hela kursen så videokamera och även mikrofon kommer att behövas.

2 Fyll i ditt namn i Zoom

Det är viktigt att vi ser ditt riktiga namn i Zoom så kontrollera att det står rätt genom att klicka på namnet vid din bild och välj rename. Ange både för- och efternamn.

3 Anslut till mötet och registrera er (30 min innan)

Viktigt: Anslut till Zoom-mötet 30 minuter innan kursen startar för att registrera er

När du anslutit hamnar du först i ett digitalt väntrum där de andra kursdeltagarna inte kan se eller höra dig. Där hälsas du personligen välkommen och du måste kunna uppvisa legitimation och ditt ansikte så vi vet att vi har rätt person framför oss. Det är inga andra deltagare som kommer att se detta. Nu sätter du därför på både ljud och videokamera (symbolerna för detta finns längst ner till vänster).

Vi registrerar en person i taget vilket innebär att du blir insläppt ca 5-30 minuter innan kursstart. När registreringen är klar får du vänta i det digitala väntrummet igen.

Vi kommer att stämma av så att tekniken fungerar och att du hittar funktionerna chatt samt räcka upp handen.

4 Dags att starta

När alla är registrerade och kursen startar släpps alla in i mötet. Alla deltagare måste ha fungerande kamera och mikrofon. Mikrofonerna kommer att vara avstänga från början. Under kursens gång krävs aktivt deltagande via chattfunktionen eller mikrofonen. Kursledaren kommer att guida er.

Observera att det är krav på att ni deltar hela kursen för att vi ska kunna rapportera till Transportstyrelsen att ni har genomfört den. Vi får inte släppa in deltagare som ansluter för sent till kursen så var ute i god tid.