Kostnad körkort

Paket och priser

Kostnad körkort. Vi får ofta frågan om vad det kostar att ta ett körkort. Vi har samlat några av de vanligaste frågorna om kostnader och paket här.


Vad kostar det att ta körkort?


Den totala kostnaden för ett körkort är högst individuell och beror till stor del på dina förutsättningar och förkunskaper. Om möjligheten finns rekommenderar vi att du övningskör privat mellan körlektionerna på trafikskolan. Genom att ta körlektioner på trafikskolan lär du dig rätt från början och kan sedan mängdträna med din handledare. På vår prissida kan du uppskatta totalpriset för ditt körkort, men detta varierar beroende på hur många lektioner just du kommer behöva. Vår målsättning är att utbilda säkra förare i trafiken så effektivt som möjligt, vilket förutsätter att du är engagerad och tar ansvar för din körkortsutveckling. 


Vad händer om jag inte utnyttjar alla körlektioner i mitt Startpaket? 


Dina outnyttjade lektioner betalar vi tillbaka med ett avdrag för rabatten och 10% för administrativa kostnader. 


Hur länge gäller mitt Startpaket? 


Startpaketets pris gäller i 1 år. Om en prishöjning sker därefter får du betala mellanskillnaden. Efter 2 år är paketet förbrukat och du kan inte längre utnyttja det. 


Hur sker betalning? 


Hos oss förskottsbetalar du alltid. Betalning kan antingen ske via vår hemsida under e-handel, via vårt bankgiro eller på vårt kontor med kort eller swish.
Du kan ansöka om körkortslån via Resurs finans eller CSN om du är berättigad till detta.  


När och hur betalar jag för uppskrivning och uppkörning?


Dessa kostnader betalar du direkt till Trafikverket. Omyndig person måste betala avgifterna senast 25 h innan provet. Gå in på trafikverket.se för mer information och betalning. 

Ung man som räknar på kostnader för sitt körkort.