Övningskörning och handledarutbildning 

Övningskörning och handledarutbildning. När du ska börja din körkortsresa uppstår det många frågor. Vi har samlat de vanligaste kring övningskörning och handledarutbildning på den här sidan.


Vad behöver jag ordna för att kunna börja övningsköra? 


Du behöver ansöka om körkortstillstånd på transportstyrelsen.se. Du kommer även behöva göra ett syntest vilket du kan göra antingen hos oss under kontorets öppettider eller hos en optiker. Din handledare kommer behöva ansöka om handledarskap. Dessa och andra blanketter hittar du på https://www.transportstyrelsen.se/korkort


När kan jag börja övningsköra privat? 


Du kan börja övningsköra med bil från den dagen du fyller 16 år och har gått en handledarutbildning tillsammans med din/dina handledare. Vi rekommenderar att du i tidigt skede tar en första körlektion hos oss för att få rätt grunder med dig hem att träna på. 


Måste både elev och handledare gå handledarutbilning? 


Ja, både elev och handledare måste gå handledarutbildning. Ni behöver dock inte gå den samtidigt. Utbildningen är giltig i 5 år. 


Är Introduktionsutbildning samma sak som handledarutbildning? 


Ja. 

Vad händer på handledarutbildningen?

Under en föreläsning med vår proffsiga, erfarna och mycket uppskattade kursledare får ni en inspirerande start på körkortsresan. Ni kommer få flera nyttiga verktyg som ger er möjlighet att skapa en trygg, strukturerad och effektiv utbildningsmiljö hemma.

Vad ingår i handledarutbildningen?

• Tre timmar lärarledd undervisning
• Handledarbok till handledaren (värde 150 kr)
• Övningsskylt till eleven (värde 70 kr)
• Syntest till eleven för ansökan om körkortstillstånd, utförs av oss (värde 200 kr). Bokas via receptionen.
• Fika med kaffe/te och smörgås.
• Fina erbjudande till handledare och elev under kursen